JMT launching partner of

Plastic Whale Circular Furniture

Circular

scroll voor meer

STOP TALKING. LET’S START DOING!

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen zij door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic te gaan vissen. Tot op heden heeft Plastic Whale ruim 200.000 PET-flessen uit het water gevist, die vervolgens worden geupcycled tot kwalitatieve producten, waaronder hoogwaardige designsloepen én meubilair. 

Het Plastic Whale Circular Furniture, high-end meubilair vervaardigd uit opgevist plastic uit de Amsterdamse grachten is gelanceerd in samenwerking met Vepa. Inmiddels is er ook al een Plastic Whale Franchise gestart die de haven van Rotterdam leeg vist.

De primeurcollectie bestaat uit een boardroomtafel, een stoel, lampen en akoestische wandpanelen. LAMA Concept is verantwoordelijk voor het design van de collectie. Circulariteit staat centraal en de walvis diende als inspiratiebron. Voor dit fascinerende zoogdier vormt de plastic soep een grote bedreiging. Karakteristieke elementen van de walvis zijn vertaald in de designs. Denk hierbij onder meer aan de look and feel van de kenmerkende huid, het vetweefsel en het indrukwekkende skelet.

Plastic Whale Circular Furniture by Vepa

Circulair meubilair inzetten?


In 2019 wordt er door Plastic Whale en Vepa hard gewerkt om de opvolger van de primeurcollectie op de markt te kunnen brengen. Deze collectie zal direct en exclusief door heel Europa via JMT te huur zijn voor inzet op beurzen, events en congressen. Bij de ontwikkeling van de collectie wordt naast design ook gekeken naar gewicht, vormgeving en andere belangrijke eigenschappen om het meubilair ook op een verantwoorde manier te kunnen vervoeren en dus te verhuren. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen!

Direct aan de slag met circulair meubilair? De Felt serie, eveneens ontwikkeld en geproduceerd door Vepa en winnaar van de Green Product Award 2018, is reeds via JMT verkrijgbaar. In elke kuip krijgen 60 PET-flessen een tweede leven. Het proces van PET-fles tot Felt-kuip is er een van upcycling, hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten.

Check de diverse modellen die JMT in de collectie heeft opgenomen. Neem voor beschikbaarheid contact op via info@jmt.nl of 0167-523925. Interesse in een kleurcombinatie of model dat niet in de collectie zit? Laat het weten, we kijken graag wat we kunnen betekenen.

EEN HUWELIJKSBOOT VAN GERECYCLED PLASTIC

"De eerste winterwind blaast guur om de hoek van de Le Mairekade in Amsterdam. Drie mannen staan licht verkleumd naast elkaar in een bootje, ondanks de snijdende kou voelen ze zich warm van binnen. Een fotomoment, om een heuglijke gebeurtenis vast te leggen op de gevoelige plaat.

De drie heren zijn Marius Smit, oprichter van Plastic Whale, Janwillem de Kam, directeur van VEPA ‘the furniture factory’ en Jean-Pierre Brouwers, managing director bij JMT Rental Furniture. De boot waarin zij staan ligt pal voor de deur van het kantoor van Plastic Whale aangemeerd. Een plastic sloep, gemaakt van onvervalste Amsterdamse plastic soup."

Lees het uitgebreide artikel over het launching partnerschap van JMT en Plastic Whale dat verscheen in de laatste editie van de Instore&Livecomm van 2018. 

Op de foto v.l.n.r.:
Marius Smit - Oprichter en Captain Plastic Whale
Jean-Pierre Brouwers - Managing Director JMT
Janwillem de Kam - Director Vepa