Nieuws

JMT RENTAL FURNITURE IS ‘LAUNCHING PARTNER’ VAN PLASTIC WHALE CIRCULAR FURNITURE GEWORDEN

11.12.2018

 

Vandaag vond er onder toeziend oog van collega's en pers een heuglijk moment plaats: er werden handtekeningen gezet onder een uniek samenwerkingsverband tussen JMT, ‘plastic fishing company’ Plastic Whale en kantoormeubelfabrikant Vepa. JMT zal met een krachtig netwerk binnen Europa gaat zorgen voor distributie van en bewustwording rondom het in februari gelanceerde Plastic Whale Circular Furniture.

Als marktleider op het gebied van rental furniture draagt JMT graag een steentje bij aan duurzaam ondernemen binnen de livecomm industrie. Met maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, maakte JMT gebruik van de unieke kans om 'Launching Partner' te worden van Plastic Whale Circular Furniture. Het in Amsterdam gevestigde en door Marius Smit opgerichte Plastic Whale heeft samen met Vepa een uniek meubelconcept op de wereld gezet: design meubilair gemaakt van gerecycled plastic, opgevist uit de grachten van Amsterdam.

Stop talking. Let's start doing!
Onder dit motto ontplooit Plastic Whale haar activiteiten. “We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen”, vertelt initiatiefnemer Marius Smit. “Elk jaar vissen we samen met duizenden mensen naar plastic uit de grachten van Amsterdam en Rotterdam. Hier hebben we al elf design sloepen van gebouwd. Met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken." Het opgeviste plastic mag de naam afval niet meer hebben. Janwillem de Kam van ‘furniture factory’ Vepa zegt: "Het is een waardevolle grondstof die heel goed past binnen het circulaire productieproces van kantoormeubilair. We voegen waarde toe en zorgen ervoor dat vorm en functie aansluit bij de wensen van onze klanten."

Grote impact
Janwillem de Kam ziet in JMT als Launching Partner een krachtige partij om zowel de boodschap uit te dragen, als de meubelen via het verhuur kanaal van JMT onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. "Het begint nu met de boardroomtafel en stoelen uit onze signature collectie, maar we verwachten dat deze samenwerking een sneeuwbaleffect gaat krijgen."

De collectie van Plastic Whale en Vepa gaat in de loop van 2019 een vlucht nemen. De items die geschikt blijken voor de verhuur, gaan onderdeel worden van de vaste collectie van JMT en zullen aangeboden worden via de JMT vestigingen in Nederland, Spanje, België, Frankrijk en Duitsland. Naast het design, zijn eigenschappen als grootte, gewicht en bijvoorbeeld stapelbaarheid belangrijk in de overweging. Een duurzaam geproduceerd meubelstuk is in de verhuur pas echt duurzaam als het ook duurzaam te vervoeren is. "Op deze manier mogen bijdragen aan duurzaamheid werkt aanstekelijk. Dat geldt zeker voor onze collega-vestigingen, maar wij rekenen erop dat ook onze klanten het idee omarmen en samen met ons de plastic soep te lijf zullen gaan!", aldus Jean-Pierre Brouwers, algemeen directeur JMT.

NIEUW BUFFERTERREIN RAI WESTPOORT GEOPEND TIJDENS OPBOUW IBC

14.09.2018

Vrachtverkeer op afroep naar de RAI

RAI Amsterdam heeft eindelijk weer een eigen bufferterrein. Dit nieuwe terrein in Westpoort is gisteren, dinsdag 11 september 2018, feestelijk geopend in het bijzijn van betrokken partijen en belangstellenden. Bij beurzen waarbij een drukke opbouw en/–of afbouw te verwachten is, wordt het terrein buiten de ring van Amsterdam als bufferterrein ingericht voor vrachtverkeer om de verkeersstromen van en naar de RAI te reguleren. RAI Amsterdam gebruikte tot een paar jaar geleden een aantal terreinen rondom de RAI, maar met de ontwikkeling van de Zuidas hebben deze terreinen een andere inrichting gekregen. De afgelopen jaren werd per evenement bekeken welk terrein gebruikt kon worden als bufferterrein. Dit was soms lastig met andere grote evenementen in de metropool Amsterdam die in dezelfde periode plaatsvonden. Dat is verleden tijd, want dankzij de gemeente, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf is gisteren het RAI bufferterrein bij Westpoort geopend. 

Het opbouw- en/ of afbouwverkeer wordt op de snelwegen rond Amsterdam direct verwezen naar het nieuwe terrein bij Westpoort. Op de 15.000 m2 bufferterrein is plek voor 90 vrachtauto’s. Hier wordt het vrachtverkeer geregistreerd en mag dan op afroep doorrijden naar RAI Amsterdam. Door de inzet van een eigen bufferterrein aan de rand van de stad, waarbij de RAI ook inbreng had hoe het terrein er uit moest zien, benut de RAI haar ruimte op de meest efficiënte manier. Vrachtwagens komen op het juiste moment naar de RAI en zijn zo snel mogelijk weer weg. Zo worden opstoppingen en zoekverkeer in de buurt van de RAI voorkomen, wordt de CO2 uitstoot beperkt en wordt een efficiënte opbouw en afbraak gerealiseerd. Tijdens andere grote beurzen, zoals ISE of PLMA wordt het terrein ook gebruikt als RAI – bufferterrein. Op het moment dat de RAI het bufferterrein niet nodig heeft, kunnen andere partijen gebruikmaken van de ruimte.

PERSBERICHT september 2018 Tekst: RAI Amsterdam Foto: © RAI Amsterdam

JMT VOEGT RUIM 100 NIEUWE PRODUCTEN AAN COLLECTIE TOE

Deze maand brengt JMT de nieuwe Budgetguide 2018 uit, hier zijn meer dan honderd nieuwe producten aan toegevoegd, waarmee JMT inspeelt op trends als warmte, meer sfeer en duurzaamheid. Zo is de vilten FELT-stoel zelfs gemaakt uit zestig gerecyclede PET-flessen. En na zijn levensduur is de stoel weer volledig recyclebaar. Op die manier draagt ook JMT bij aan de circulaire economie en een betere wereld. 

FELT
Van PET-fles tot stoelkuip zou je kunnen zeggen. Een proces van upcycling: na zijn levensduur kun je FELT weer compleet recyclen. De plastic flessen worden gesmolten tot draad, 
waarna de fabrikant er met een warme mal een stabiele kuip van perst. Het resultaat is een stoel die fantastisch zit en bovendien goed is voor het milieu. Daarmee kunnen ook klanten 
van JMT hun bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Deze unieke stoel levert JMT in twee kleuren: de kuip is aan de binnenzijde lichtgrijs en aan de buitenzijde groen of grijs.

Warme en fluwelen Lovena 
De FELT-stoel is een voorbeeld van nieuwe, duurzame producten waar steeds meer vraag naar is. Ook de vraag naar warme, trendy en meer sfeervolle artikelen stijgt. Denk bij dat laatste 
aan gestoffeerde, hoogwaardige meubels in warme kleuren. De serie Lovena is een mooi voorbeeld van warm meubilair met velvet bekleding. JMT spotte deze absolute smaakmaker op 
de meubelbeurs in Milaan en kocht de serie direct aan. De Lovena armstoel beschikt over een massief beukenhouten frame en de zitting en rug zijn volledig gestoffeerd met fluwelen bekleding. 

Continu nieuwe items toevoegen
Alle nieuwe trends zijn vertaald in de nieuw toegevoegde collectie van zo’n honderd artikelen. “We lieten de artikelen door enkele vooraanstaande klanten beoordelen”, zegt JMT-directeur Jean-Pierre Brouwers.
“Die oordeelden unaniem dat de nieuwe collectie veel meer sfeer uitstraalt.” Missie dus geslaagd? “Niet helemaal: de komende periode gaat JMT elke maand diverse items aan de al uitgebreide collectie toevoegen. 
Zo kunnen we onze cliënten nog beter bedienen. Bovendien bieden we daarmee voortdurend iets nieuws. Klanten hoeven dus niet meer te wachten op 1 of 2 momenten per jaar waarop we in een keer veel nieuwe 
artikelen presenteren, we zullen ze door het jaar heen blijven verrassen met nieuwe items.” 

Speciale introductiepagina op jmt.nl
Via een speciale introductiepagina op jmt.nl kunnen klanten de nieuwe artikelen zien. De eerste ‘kakelverse’ items die, bovenop de geselecteerde artikelen van de Budgetguide 2018, in het leveringsprogramma komen, 
zijn inmiddels bekend en worden snel op de website getoond. JMT gaat de artikelen ook via andere manieren bij de klant onder de aandacht brengen. 

PERSBERICHT augustus 2018 Tekst: JMT Afbeelding: JMT

De klant zelf is de mooiste bron van inspiratie

13.07.2018

Inspiratie opdoen op de Salone del Mobile is leuk, maar onze grootste bron van inspiratie wordt gevormd door onze klanten en leveranciers. Lees het vandaag verschenen artikel in de Instore&Livecomm van juli 2018.

Salone del Mobile Milano 2018

01.05.2018

Ook dit jaar is weer een delegatie JMT'ers afgereisd naar de Salone del Mobile te Milaan. Tijdens dé design beurs van Italië, Europa en de wereld staat de stad volledig in het teken van design.

De beurs, ontstaan in 1961 werd de eerste keer georganiseerd om Italiaans design te promoten, maar inmiddels vinden we hier de werken van designers uit alle windstreken. Een event waar wij als marktleider in het verhuren van design meubilair uiteraard bij moeten zijn. Zien, voelen, horen, proeven en ruiken, kortom beleven, wat de trends zijn van het komende seizoen, zodat wij ook in 2019 en verder onze klanten kunnen blijven voorzien van zowel klassiek als nieuw design voor iedere stand of event. 

Perfect Partnerschap; gezamenlijke deelname aan 010-Area Live

07.05.2018

Rotterdam Ahoy, JMT en Van der Veen bundelen krachten op nieuwe vakbeurs 010-Area Live.

Op 16 en 17 mei 2018 vindt 010-Area Live plaats in Rotterdam Ahoy, een nieuwe regionale vakbeurs voor live communicatie. Samen met partners JMT en Van der Veen - event engineering zal Rotterdam Ahoy zich presenteren op de grootste stand van de beurs. 

Rotterdam Ahoy, JMT en Van der Veen werken al vele jaren samen. Tijdens het recente ABN AMRO World Tennis Tournament hebben de partijen hun samenwerking wederom verlengd. Kees de Jong, Marketing & Communications Manager van Rotterdam Ahoy: “Van der Veen is preferred partner van Ahoy en is al decennialang kind aan huis. Ook met JMT werken we vele jaren prettig samen als vaste huisleverancier van meubilair en vloerbedekking. Het voelt dus meer dan logisch om ons op deze beurs gezamenlijk te presenteren.”
 
Bertil van Veen, Commercial Director van Van der Veen - event engineering: 
“Innovatie is belangrijk. Het gaat niet meer alleen om traditionele ondersteunende diensten als rigging, stroom en standverlichting. Van der Veen verzorgt ook de complete, veelal complexe,  audiovisuele ondersteuning. Met onze klantgerichte aanpak zorgen wij voor onderscheidende live communicatie, voor onze klanten én hun bezoekers.” 

Jacqueline van der Spoel, Area Sales Manager bij JMT: 
“Als serviceverlenende partij met vestigingen door heel Europa zijn wij het gewend om nauw samen te werken met klanten, medeleveranciers en venues. De samenwerking met Van der Veen Event Engineering en Rotterdam Ahoy is een voorbeeld van perfect partnerschap.”

010-Area Live
Het Portaal Uitgevers, het mediabedrijf achter Expovisie, Conference Matters en PromZ, heeft een nieuw regionaal evenement ontwikkeld om bedrijven die live-communicatie inzetten en aanbieders in dit marktsegment bij elkaar te brengen. Toonaangevende spelers laten in Rotterdam Ahoy zien hoe zij innovatief inspelen op de ontwikkelingen in live-communicatie op het gebied van New Technologies, Activities, Food & Hospitality, Art & Culture en Congress & Locations. 

PERSBERICHT mei 2018 Tekst: AHOY/JMT/Van der Veen